פסק-דין בתיק ת"ק 41545-09-11

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
41545-09-11
29.2.2012
בפני :
רחל חוזה

- נגד -
:
מאיר סיסו
:
סימקס שיווק רהיטים בע"מ - ח.פ . 51381060
פסק-דין

בתאריך 21.3.11, רכש התובע מהנתבעת רהיטים שכללו חדר שינה, ספת עור לסלון, שולחן סלוני ושולחן אוכל בצירוף 4 כיסאות (להלן: "הרהיטים").

בתאריך 28.4.11, סופקו הרהיטים לביתו של התובע.

מחיר הרהיטים היה 21,000 ש"ח וסכום זה שולם לנתבעת במלואו על ידי התובע.

לטענת התובע, סופקו לו הרהיטים בשעות הערב והוא חתם על קבלתם, אך מיד לאחר מכן, משבדק אותם, נוכח לדעת כי אינם תואמים את הזמנתו ואף אינם תקינים.

למחרת, פנה התובע אל חנות הנתבעת ושטח טענותיו בפני בעלת החנות, אך לדבריו, גורש מהחנות בבושת פנים.

בתאריך 11.5.11, בתוך תחום 14 ימים מאז אספקתם של הרהיטים, נשלח אל הנתבעת מכתבו של עו"ד מטעם התובע, המודיע לנתבעת על ביטול העיסקה מטעמו של התובע.

לדרישה זו, לא באה כל תגובה של הנתבעת.

בנסיבות אלה, הוגשה ביום 20.9.11 התביעה לביהמ"ש ובה פירט התובע, בין היתר, את כל הליקויים שנמצאו ברהיטים.

בתביעתו, עתר התובע כי ביהמ"ש יחייב את הנתבעת להחזיר לו את מלוא הסכום ששילם בגין הרהיטים ותוספת פיצוי בגין עוגמת נפש ובסה"כ 30,000 ש"ח.

בכתב ההגנה הכחישה הנתבעת את טענות התובע.

לעניין חדר השינה, הסבירה כי לא סוכם שזה יהיה מעץ מלא, והתובע ידע זאת.

כן נטען כי הנתבעת הסבירה לתובע ביום שהתייצב בחנותה כי תהיה נכונה לתקן את הטעון תיקון, אך התובע לא הסכים לכך והתנהג באלימות, תוך שהינו מאיים.

הנתבעת הסבירה עוד כי "כל ההזמנה היא הזמנה מיוחדת לפי דרישותיו".

הנני מקבלת כמהימנות עליי את טענות התובע כי נפלו פגמים בטיב הרהיטים, וזאת בכל המתייחס לארון שבחדר השינה, לקומודה שבחדר השינה ולשולחן, כעולה אף מהתצלומים שצורפו לכתב התביעה.

הנני דוחה את טענות התובע כי העץ ממנו נבנה חדר השינה אינו תואם את אשר סוכם.

התובע לא הוכיח כי סוכם בין הצדדים שהחדר השינה יהיה עשוי מעץ מלא ואין על כך כל תיעוד בטופס ההזמנה.

הנני דוחה אף את טענות התובע בדבר פגמים שנפלו ברהיטי הסלון, כאשר לא נראים בהם כל פגמים.

התובע אמנם צירף לכתב תביעתו תצלומים של הפרשי צבע בעור של ספת הסלון, ברם לא נראה כי התצלומים אכן משקפים את הנטען על ידי התובע, כאשר נראה בהם עור בצבע בהיר, בעוד שצבע העור בספת הסלון הינו כהה.

הנני דוחה את טענות הנתבעת כאילו כל הרהיטים סופקו לתובע בהזמנה מיוחדת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>